Tomáš Dudáš – odporúčanie podpísané Branislavom Pulišom

Projekt Tomáš Dudáš – List odoslaný Branislavom Pulišom vedeniu Dukly Trenčín

Dátum: 23.09.2020
Dátum narodenia – 14. 07. 2004
Pozícia – útočník – center
Držanie hokejky – ľavák
Váha – 92kg
Výška – 186cm


Tomáš Dudáš je hráč s perfektným videním hry a veľmi dobrým hokejovým myslením v útočnej činnosti. Obranná činnosť je slabšia ale viditeľne má schopnosť v defenzívnej činnosti sa zlepšovať. Jeho korčuľovanie zodpovedá telesnej pripravenosti, ktorá vyžaduje špeciálny tréning, ktorý mu pomôže dostať korčuľovanie na správnu úroveň. Má dobré držanie puku a takisto palicovú techniku, ktorá ho posúva medzi hráčov schopných tvoriť hru a vytvárať šance pre spoluhráčov. Jeho schopnosť skórovať je prirodzená a vedomím navádzaním ho k tejto činnosti sa dá veľmi zlepšiť, to znamená, túto schopnosť má prirodzenú a vychádza to z jeho povahy. Priestor na zlepšenie je pri zmene rytmu hry z útočnej na obrannú ale jeho rýchlosť je dostatočná na to aby rytmus hry smerom do defenzívy zachytil. Ale teraz prichádza jedna najdôležitejšia vlastnosť, ktorú má svetovú. Má nevídanú pracovitosť, obrovskú chuť trénovať, čo v jeho veku je nevídané aj pri hráčoch iných hokejových národností. Jeho charakter a túžba hrať hokej so schopnosťou presadiť sa v kolektíve medzi staršími hráčmi si dovolím prirovnať k Zdenovi Chárovi. Tento chlapec má najvyššie odporúčania odo mňa, pretože v akejkoľvek kabíne sa ocitne, tak sa začne meniť atmosféra tímu, hlavne v tom, že tím začne vnímať obrovskú pracovitosť a charakter tohto chlapca.


Navrhujem zvoliť správny postup na dosiahnutie top výkonnosti tohto chlapca, a to: Po prvé – každý deň v doobedných hodinách by absolvoval tréning s tímom Spartak Dubnica A; po druhé – každý deň po tréningu s tímom Spartak Dubnica A by sa presúval do Nemšovej (THM), kde by pracoval na koordinácii, sile, biomechanike; po tretie: každý deň v poobedných hodinách by absolvoval tréning streľby a palicovej techniky v priestoroch Dukly Trenčín; po štvrté – každý deň by absolvoval tréning s juniorským tímom Dukly Trenčín; po piate – bolo by mu umožnené v priestoroch Dukly Trenčín extra trénovanie, ktoré už by si riadil sám, podľa toho čo by chcel ešte zlepšovať.


Čo sa týka hrania zápasov, neodporúčam aby hral dorasteneckú extraligu, pretože ľudský materiál týchto rozmerov musí byť preferovaný a ukázaný ako vzor pre ostatných, samozrejme som proti tomu, aby bol akokoľvek zvýhodňovaný pred svojimi spoluhráčmi, čo sa týka umiestňovania v herných formáciách. Som na 100% presvedčený, že tento chlapec nám v najbližšom čase vráti našu dôveru k nemu a vybojuje si miesto v juniorskom tíme Dukly Trenčín.


Dôležité – pri dôslednom budovaní personality a líderstva tohto chlapca musíme využiť všetky vymoženosti techniky a trénerských schopností za účelom dosiahnuť cieľ výchovy hráča pre Duklu Trenčín.

Dovolím si tvrdiť, že v klube Dukla Trenčín nie je hráč, ktorý v letnej príprave urobil toľko práce preto, aby sa stal súčasťou juniorského tímu Dukly Trenčín, ako spravil Tomáš, to znamená, že máme výnimočného chlapca, čo ho radí do kategórie ľudí, ktorých vyhľadávame.

Branislav Puliš